TERUG NAAR NIEUWSOVERZICHT

Q1: een innoverend begin van een veelbelovend 2019!

NIEUWS   • 5 apr. 2019

De kop zegt het al: het begin van dit jaar was innoverend. Graag willen wij u vertellen waarom, want welke releases heeft ZIEN24 de afgelopen drie maanden doorgevoerd?

Inmeten bij ZIEN24 is veranderd

Het komt hoogstwaarschijnlijk niet als een verrassing voor u dat wij de kwartaalmailing beginnen met ons nieuwste product: de scanner! De afgelopen maand stond in het teken van dit product, want waarom zou u woningen handmatig inmeten als het ook geautomatiseerd, sneller en bovenal veel nauwkeuriger kan?

Er is een hoop veranderd sinds de komst van onze scanners. Zo’n 70% procent van onze inmeetopdrachten wordt hier nu mee gedaan. Sterker nog, vanaf volgende week zullen al onze inmeetopdrachten met de scanner worden uitgevoerd. Wij hebben alle vertrouwen in dit product. Dit komt mede door het feit dat wij in de testperiode hebben gezien dat voor máár 0,5% van de inmeetafspraken een terugkomafspraak is benodigd.

Onze scanners creëren een Pointcloud waar uiteindelijk een plattegrond of meetrapport van wordt gemaakt door ons productieteam. Een Pointcloud is een 3D-model dat bestaat uit miljoenen laserpunten die worden gemaakt met behulp van onze scanner. Volledig geautomatiseerd, snel en bovenal tot op de milimeter nauwkeurig. De informatie die u de koper versterkt is volledig in orde. Fijn om te weten, toch?

 

Uitlegvideo over de Pointcloud

Inmeten van grote en moeilijke panden nu ook mogelijk!

De grootte van een woning/bedrijfspand is nu geen obstakel meer. Waar dit voorheen handmatig lastig was is het nu door onze scanners prima mogelijk om ook panden groter dan 400m2 in te meten. Onderstaand vindt u enkele voorbeeld Pointclouds van grote en lastige opbjecten plus de uitwerkingen die we daarvan in Floorplanner hebben gecreëerd. Deze objecten hebben we recentelijk ingemeten met behulp van onze scanners.

Een indruk van de werking van onze scanners? Karl schetst in onderstaande video een helder beeld van ons nieuwste product. Karl is verantwoordelijk voor de ontwikkeling van ons inmeetproduct. Hij vertelt over alle mogelijkheden die Laser Scanning te bieden heeft.

MEER OVER ONZE SCANNERS

Gebruik maken van onze nieuwe scanners? Neem gerust contact op met een van onze accountmanagers via ons telefoonnummer 010-340 5002 (optie 4 in het belmenu) of mail direct naar onze Sales-afdeling via sales@zien24.nl.

Nieuwe functie planningstool

Voortbordurend op onze scanners heeft ons Techteam een nieuwe functie gebouwd met betrekking tot de planningstool. Momenteel heeft u tijdens het inplannen van een inmeetafspraak twee keuzes. Deze keuze zal in de komende periode steeds meer verschuiven richting optie 1 (zie onderstaand). Op den duur zullen al onze afspraken namelijk worden ingemeten middels een scanner. Dit wordt binnenkort ook zichtbaar tijdens het online inplannen. Fotografen met een scanner zullen te herkennen zijn aan dit symbool:

Optie 1
Vanaf nu krijgt u tijdens het inplannen altijd als eerst de mogelijkheid om het inmeten en fotograferen als één afspraak in te plannen. De fotograaf komt dan de woning inmeten met een van onze nieuwe scanners, nadat hij het pand heeft gefotografeerd. Deze optie is ideaal, omdat de scanner zowel nauwkeuriger als sneller inmeet. In tegenstelling tot de nauwkeurigheid en snelheid van dit innovatieve apparaat duurt het tijdelijk wat langer voordat de afspraak kan plaatsvinden. Reden hiervoor is dat nog niet alle fotografen zijn uitgerust met een scanner.

Optie 2
Hierdoor kan het voorkomen dat u tijdens het inplannen een melding krijgt dat er op dat moment geen fotografen meer beschikbaar zijn die zijn uitgerust met een scanner. U kunt dan contact opnemen met onze medewerkers van het Planningsteam. Zij zullen een losse inmeetafspraak voor u inplannen waarbij de woning handmatig, maar wel binnen enkele dagen kan worden ingemeten door een van onze bouwkundigen. De fotografie-afspraak zult u afzonderlijk van de inmeetafspraak moeten inplannen. Dit kan meestal ook binnen twee werkdagen.

Één productiemedewerker voor uw order in China

Achter de schermen hebben we in China ook wat veranderingen doorgevoerd met betrekking tot de productie van uw meetrapporten en plattegronden. Zo worden de meetrapportages nu ook opgemaakt door de productiemedewerker in China die de plattegronden voor u tekent. Dit heeft drie voordelen die wij graag met u delen:

 • De productiemedewerker ziet het betreffende object meerdere keren doordat hij zowel de plattegrond als het meetrapport maakt. Hierdoor kent hij het object beter, waardoor de kans op fouten kleiner is.
 • Tevens bekijkt de productiemedewerker nu de 360-tour voor het inrichten van de plattegrond en het opmaken van het meetrapport. Hierdoor heeft hij of zij beter inzicht tijdens het intekenen, waardoor ook hier de kans op fouten wordt gereduceerd.
 • Als laatste worden het meetrapport en de plattegrond nu tegelijkertijd opgeleverd, omdat deze opdrachten nu bij dezelfde medewerker liggen. Daar hoeft u dus niet meer op te wachten!

Q1: Interessante tendens met betrekking tot inmeten

Wij waren ontzettend benieuwd hoe het eerste kwartaal van dit jaar voor ZIEN24 is verlopen  met betrekking tot ons product Inmeten. Daarom hieronder puntsgewijs een kleine terugblik op hoe wij de afgelopen drie maanden hebben gepresteerd!

 • Sinds de ingebruikname van onze scanner zijn we nog maar drie keer bij de klant teruggeweest vanwege een beschadigd bestand. Dit betekent dat van alle inmeetafspraken maar 0,5% een terugkomafspraak nodig heeft.
 • Sinds vorig jaar is de vraag naar inmeten met 150% gestegen!
 • Op minder dan 1% van de meetrapporten komt een wijziging.

Vragen naar aanleiding van dit artikel? Leg ze aan ons voor middels onze chatfunctie in uw persoonlijke dashboard. Direct naar uw dashboard om alle nieuwe features zelf te ervaren? Gebruik onderstaande knop!

GA NAAR UW DASHBOARD
TERUG NAAR NIEUWSOVERZICHT

Q1: een innoverend begin van een veelbelovend 2019!

NIEUWS   • 5 apr. 2019

De kop zegt het al: het begin van dit jaar was innoverend. Graag willen wij u vertellen waarom, want welke releases heeft ZIEN24 de afgelopen drie maanden doorgevoerd?

Inmeten bij ZIEN24 is veranderd

Het komt hoogstwaarschijnlijk niet als een verrassing voor u dat wij de kwartaalmailing beginnen met ons nieuwste product: de scanner! De afgelopen maand stond in het teken van dit product, want waarom zou u woningen handmatig inmeten als het ook geautomatiseerd, sneller en bovenal veel nauwkeuriger kan?

Er is een hoop veranderd sinds de komst van onze scanners. Zo’n 70% procent van onze inmeetopdrachten wordt hier nu mee gedaan. Sterker nog, vanaf volgende week zullen al onze inmeetopdrachten met de scanner worden uitgevoerd. Wij hebben alle vertrouwen in dit product. Dit komt mede door het feit dat wij in de testperiode hebben gezien dat voor máár 0,5% van de inmeetafspraken een terugkomafspraak is benodigd.

Onze scanners creëren een Pointcloud waar uiteindelijk een plattegrond of meetrapport van wordt gemaakt door ons productieteam. Een Pointcloud is een 3D-model dat bestaat uit miljoenen laserpunten die worden gemaakt met behulp van onze scanner. Volledig geautomatiseerd, snel en bovenal tot op de milimeter nauwkeurig. De informatie die u de koper versterkt is volledig in orde. Fijn om te weten, toch?

 

Uitlegvideo over de Pointcloud

Inmeten van grote en moeilijke panden nu ook mogelijk!

De grootte van een woning/bedrijfspand is nu geen obstakel meer. Waar dit voorheen handmatig lastig was is het nu door onze scanners prima mogelijk om ook panden groter dan 400m2 in te meten. Onderstaand vindt u enkele voorbeeld Pointclouds van grote en lastige opbjecten plus de uitwerkingen die we daarvan in Floorplanner hebben gecreëerd. Deze objecten hebben we recentelijk ingemeten met behulp van onze scanners.

Een indruk van de werking van onze scanners? Karl schetst in onderstaande video een helder beeld van ons nieuwste product. Karl is verantwoordelijk voor de ontwikkeling van ons inmeetproduct. Hij vertelt over alle mogelijkheden die Laser Scanning te bieden heeft.

MEER OVER ONZE SCANNERS

Gebruik maken van onze nieuwe scanners? Neem gerust contact op met een van onze accountmanagers via ons telefoonnummer 010-340 5002 (optie 4 in het belmenu) of mail direct naar onze Sales-afdeling via sales@zien24.nl.

Nieuwe functie planningstool

Voortbordurend op onze scanners heeft ons Techteam een nieuwe functie gebouwd met betrekking tot de planningstool. Momenteel heeft u tijdens het inplannen van een inmeetafspraak twee keuzes. Deze keuze zal in de komende periode steeds meer verschuiven richting optie 1 (zie onderstaand). Op den duur zullen al onze afspraken namelijk worden ingemeten middels een scanner. Dit wordt binnenkort ook zichtbaar tijdens het online inplannen. Fotografen met een scanner zullen te herkennen zijn aan dit symbool:

Optie 1
Vanaf nu krijgt u tijdens het inplannen altijd als eerst de mogelijkheid om het inmeten en fotograferen als één afspraak in te plannen. De fotograaf komt dan de woning inmeten met een van onze nieuwe scanners, nadat hij het pand heeft gefotografeerd. Deze optie is ideaal, omdat de scanner zowel nauwkeuriger als sneller inmeet. In tegenstelling tot de nauwkeurigheid en snelheid van dit innovatieve apparaat duurt het tijdelijk wat langer voordat de afspraak kan plaatsvinden. Reden hiervoor is dat nog niet alle fotografen zijn uitgerust met een scanner.

Optie 2
Hierdoor kan het voorkomen dat u tijdens het inplannen een melding krijgt dat er op dat moment geen fotografen meer beschikbaar zijn die zijn uitgerust met een scanner. U kunt dan contact opnemen met onze medewerkers van het Planningsteam. Zij zullen een losse inmeetafspraak voor u inplannen waarbij de woning handmatig, maar wel binnen enkele dagen kan worden ingemeten door een van onze bouwkundigen. De fotografie-afspraak zult u afzonderlijk van de inmeetafspraak moeten inplannen. Dit kan meestal ook binnen twee werkdagen.

Één productiemedewerker voor uw order in China

Achter de schermen hebben we in China ook wat veranderingen doorgevoerd met betrekking tot de productie van uw meetrapporten en plattegronden. Zo worden de meetrapportages nu ook opgemaakt door de productiemedewerker in China die de plattegronden voor u tekent. Dit heeft drie voordelen die wij graag met u delen:

 • De productiemedewerker ziet het betreffende object meerdere keren doordat hij zowel de plattegrond als het meetrapport maakt. Hierdoor kent hij het object beter, waardoor de kans op fouten kleiner is.
 • Tevens bekijkt de productiemedewerker nu de 360-tour voor het inrichten van de plattegrond en het opmaken van het meetrapport. Hierdoor heeft hij of zij beter inzicht tijdens het intekenen, waardoor ook hier de kans op fouten wordt gereduceerd.
 • Als laatste worden het meetrapport en de plattegrond nu tegelijkertijd opgeleverd, omdat deze opdrachten nu bij dezelfde medewerker liggen. Daar hoeft u dus niet meer op te wachten!

Q1: Interessante tendens met betrekking tot inmeten

Wij waren ontzettend benieuwd hoe het eerste kwartaal van dit jaar voor ZIEN24 is verlopen  met betrekking tot ons product Inmeten. Daarom hieronder puntsgewijs een kleine terugblik op hoe wij de afgelopen drie maanden hebben gepresteerd!

 • Sinds de ingebruikname van onze scanner zijn we nog maar drie keer bij de klant teruggeweest vanwege een beschadigd bestand. Dit betekent dat van alle inmeetafspraken maar 0,5% een terugkomafspraak nodig heeft.
 • Sinds vorig jaar is de vraag naar inmeten met 150% gestegen!
 • Op minder dan 1% van de meetrapporten komt een wijziging.

Vragen naar aanleiding van dit artikel? Leg ze aan ons voor middels onze chatfunctie in uw persoonlijke dashboard. Direct naar uw dashboard om alle nieuwe features zelf te ervaren? Gebruik onderstaande knop!

GA NAAR UW DASHBOARD

ADRES

Fascinatio Boulevard 522
2909 VA Capelle aan den IJssel

KVK

56838638

BTW

NL 8523.25.599.B.01