TERUG NAAR NIEUWSOVERZICHT

Tips voor een hogere ranking op funda!

BLOG   •   3 JUNI 2021

F unda is het grootste online platform voor vastgoedpresentatie in Nederland, hier zoekt zo’n 95% van de huizenzoekers als eerste wanneer ze de markt gaan verkennen. Het is daarom van groot belang dat u als makelaar goed gespot kunt worden tussen alle concurrentie! Funda biedt online woningen aan, en wanneer uw huis niet goed op funda wordt getoond – grote kans dat het niet de aandacht krijgt die u wilt. Zeker in de huidige markt is het van belang dat u alles uit online woningpresentatie haalt: voor aankoop en verkoop. Ook hiervoor is uw ranking op funda als makelaarskantoor van belang, want in beide gevallen moeten de partijen u kunnen vinden. 

Gelukkig weten wij precies hoe wij u bovenaan funda kunnen krijgen. Bij funda draait het allemaal om de ‘waardering’ die uw objecten krijgen. Hoe hoger de waardering, hoe hoger de positie op de website. Nu ter zake, want hoe krijgt uw kantoor of uw objecten een hoge waardering?

Tip 1: Bestel het complete media-pakket

Nee, dit is geen goedkope manier om geld aan u te verdienen. Dit is simpelweg hoe het algoritme van funda werkt, die ‘waardering’ waar het allemaal om draait.  

Zonder plan uw objecten aanmelden op funda werkt in ieder geval niet. Dan verdwijnt uw object onder een berg van nieuwe aanmeldingen. Vanaf het eerste moment moet er dus goed nagedacht worden welk mediapakket het beste werkt voor de woning die u wilt aanmelden op funda: hoe uitgebreider, hoe aantrekkelijker en hoe meer funda uw object naar boven trekt. Zorg dus dat u zo uitgebreid mogelijk bent in uw informatie. Voor funda betekent een totaalpakket:

  • Foto’s
  • Plattegrond
  • Video
  • 360-graden fotografie
  • Tekst

Tip 2: Woord en tekst!

Naast alle kenmerken die onderaan de tekst allemaal (ja, allemaal) ingevuld moeten worden, is een goede en pakkende woningtekst tevens van belang voor een goede ranking op funda. Een tekst gaat verder waar foto’s stoppen, zo kunt u de potentiële koper van het object meenemen in alle mogelijkheden van de woning en ze een handje op weg helpen met het inbeelden van wonen in het betreffende object.

Teksten zijn met name zeer geschikt voor grotere woningen met vele speciale details die kunnen helpen bij de verkoop, of een woning die wellicht wat verouderd is. Deze woningen kunnen wel wat extra aandacht gebruiken.

Vergeet hier overigens niet ook het energielabel te vermelden in de woningtekst. Het energielabel moet verplicht aangevraagd worden bij de verkoop van een woning en dient vermeld te worden.

Tip 3: Zorg dat u genoeg foto’s heeft

Dit betekent natuurlijk niet lukraak allemaal foto’s uploaden, ze moeten wel iets toevoegen. Minimaal 12  foto’s en 3 van de 360-graden foto’s, is wat funda vraagt voor een optimale pagina. het beste is een gemiddelde van tussen de 20-35 foto’s van alle hoeken, kamers en buitengebied, zodat de kijker een volledig beeld krijgt van de woning.

Tip 4: Voeg de funda Kantoorprofiel Pro Pagina toe

Het gloednieuwe product van funda: de Kantoorprofiel Pro Pagina, biedt makelaars de kans om hun kantoor te promoten. Dit kunt u als kantoor doen door middel van het bestellen van een persoonlijk ontworpen banner, een video waar u de gezichten  achter de diensten kunt laten zien en een tekst, waar er extra wordt stilgestaan bij wat u als kantoor nou daadwerkelijk uniek maakt. Ook bij deze pagina geldt: hoe meer producten, hoe leuker het algoritme van funda uw pagina vindt en hoe hoger u komt te staan.

Tip 5: Reviews verzamelen

Last but not least, is het verzamelen van (uiteraard positieve) reviews bewezen als een van de meest succesvolle manier om net die extra push te geven in het keuzeproces. Partijen die dus een aankoop- of verkoopmakelaar zoeken. Een makelaar die goed luistert, met korte lijnen communiceert, servicegericht is en hun wens altijd bovenaan zet: u dus! Overtuig ook nog zoekende klanten dat zij bij u aan het juiste adres zijn en gebruik de positieve ervaringen van hun voorgangers om ze over de streep te trekken.

En nu?

ZIEN24 is mediapartner van funda en levert al 10 jaar de diensten die voor een hogere ranking zorgen. Met onze mediaproducten zorgen wij er samen met jou voor dat de bovenstaande tips doorgevoerd worden!

Meer informatie?

Vraag vrijblijvend naar de mogelijkheden via +31 (0)10 340 5002.